zaterdag 7 juni 2014

The Nail Art Manual: -Hoofdstuk 1 De Basis- § 1 Verzorging, Benodigdheden

Door een foute berekening van de vorige keer en omdat ik besloten heb dit toch wat vaker te doen, heb ik voor jullie alweer het volgende deel klaar liggen van 'The Nail Art Manual'. Ik heb al uitvoerig besproken hoe de indelingen van de hoofdstukken eruit gaan zien. Mocht je dat gemist hebben, klik dan hier. Het eerste hoofdstuk gaat over de verzorging. Er worden verschillende aspecten besproken in dit deel van het eerste hoofdstuk. Ieder aspect wordt een apart artikel. Zo bestaat dus het eerste deel van hoofdstuk 1 uit vijf verschillende artikelen die allemaal anders zullen zijn. We gaan kijken naar de benodigdheden, stap voor stap, Do's and Dont's, DIY's en voeten. Het onderwerp DIY's zal wellicht wat groter zijn en zal waarschijnlijk bestaan uit verschillende artikelen. Daar ben ik zelf nog niet helemaal over uit! Vandaag dus het eerste deel van de allereerste paragraaf: Benodigdheden! 



- Hoofdstuk 1, De Basis –
§ 1 Verzorging, Benodigdheden
Onverzorgde nagels in deze maatschappij is een absolute NO-GO. Er wordt niet voor niets gezegd dat je nagels je visitekaartje zijn. Van nagels kan je veel aflezen zonder dat mensen dit in de gaten hebben. Je kan je bijvoorbeeld voorstellen dat je iemand prettiger een hand geeft als deze nagels mooi verzorgd zijn en lekker ruiken in tegenstelling tot nagels waar nooit wat aangedaan is en ruiken naar rook. Veel mensen willen wel hun nagels verzorgen, maar weten niet zo goed hoe ze dit moeten doen en wat je daar voor nodig hebt. Er is tegenwoordig ook zoveel op de markt gebracht dat zelfs ik moeite heb om erachter te komen waar wat voor dient. In dit artikel heb ik de meest voorkomende benodigdheden op een rijtje gezet voor een op en top verzorging voor je handen en nagels (of voeten, ligt er maar net aan).

De Musthaves
Zoals ik al eerder vertelde, zijn er veel producten uitgekomen op de markt waar mensen veel vragen over hebben of dit wel echt noodzakelijk is voor een goeie verzorging. Eigenlijk heb je niet veel nodig om goed verzorgde nagels te krijgen. Dit rijtje is een rijtje dat ik gemaakt heb uit ervaring en kennis van mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ben ik iets vergeten? Laat het dan even weten in een bericht hieronder.

 - Nagelvijl

Nagelvijlen heb je in verschillende soorten en maten, vormen en voor verschillende doeleinden. Er zijn totaal vier verschillende hoofdvijlen. Een glasvijl, gewone nagelvijl, metalenvijl en polijstvijl. Deze laatste ga ik niet nu uitleggen, maar in een apart kopje.

1) Glasvijl
Een glasvijl, ook wel bekend als een glazenvijl is in de professionele wereld de meest gebruikte vijl voor manicurebehandelingen. Zoals de naam je al doet vermoeden is deze totaal van glas en moet je ook erg oppassen dat jij deze niet laat vallen, dan breekt deze zeker. Vaak zijn deze aan één kant mat en aan de andere kant glanzend en meestal transparant. Toch zal je ze ongetwijfeld ook zien met kleur. De kan die kleurloos is en vaak dus ook mat, is de kant waar je de nagels mee vijlt, maar waarom gebruik je en glasvijl en wat zijn de voor- en nadelen van deze ten opzichte van een gewone vijl?
Voordelen: Beschadigen je nagels het minst, verwijderen veel nagel in één keer en zien een stuk professioneler uit om de nagels mee te vijlen.
Nadelen: Vaak een stuk duurder dan gewone vijlen, kunnen een onaangenaam gevoel geven tijdens het vijlen en er bestaat een kans dat de vijl breekt.

2) Gewone nagelvijl
Dan heb je nog de gewone nagelvijl. Deze vijl is totaal anders dan de glasvijl en wordt het meeste gebruikt door mensen thuis. Vaak doordat deze relatief erg goedkoop is (deze kan je namelijk al vanaf €0,99 kopen) en deze breekt niet zo snel. Ook is deze erg gemakkelijk te verkrijgen, vrijwel ieder merk heeft een gewone vijl in hun assortiment zitten, waardoor het vaak een makkelijke keuze is om deze aan te schaffen. Let wel op bij aanschaffen dat je de juiste vijlen koopt. Er zit namelijk verschil tussen die van de voeten en de handen (van de voeten zijn vaak wat grover).
Voordelen: gemakkelijk verkrijgbaar, relatief erg goedkoop, allerlei kleuren en maten en doet wat het moet doen en breken niet zo snel. Veel verschillende patronen en kleuren verkrijgbaar, voelt fijner aan op de nagels.
Nadelen: beschadigen sneller je nagels, voor handen en voeten gemakkelijk door elkaar te halen.

3) Metalenvijl
Als derde optie heb je nog de metalenvijl. Deze raad ik absoluut aan iedereen af, maar het is een mogelijkheid. Deze vijl heeft vaak aan soort plasticachtig handvat waar je de vijl mee kan vastpakken en aan het uiteinde een metaalachtige vijl zitten. Deze werken vaak het minst goed van allemaal en zijn ook niet overal te koop. Toch kom je ze best vaak tegen. Dit heeft er mee te maken dat ze vaak in nagelsetjes zitten met een schaartje, nagelknipper en andere tools. Veel mensen schaffen dit aan omdat dit het makkelijkst is, maar het is niet altijd de beste manier!
Voordelen: vaak in een compleet setje, gemakkelijk mee te nemen, erg goedkoop.
Nadelen: beschadigen je nagels erg snel, geven vaak meer haaltjes aan je nagels dan je ze voorkomt en voelt niet fijn tijdens het vijlen.


- De Polijstvijl/Buffer
Als tweede musthave voor een optimale glans en verzorging op je nagels, heb je de polijstvijl. Het verschil tussen een gewone vijl en een polijstvijl zit hem in het aantal stappen. Wellicht ken je wel die vijlen die verschillende stappen op de vijl hebben zitten (Zoals stap 1 en 2 soms wel tot en met stap 4). De Polijstvijl haalt ruwe randjes weg die op je nagels zitten, maken de nagels wat gezonder en verwijderen ruwe randjes op de nagels. Deze vijl is echt een musthave, vooral als je echt probleemnagels hebt. Echter zijn er sommige polijstvijlen die niet uit meerdere stappen bestaan, maar alleen uit stap ‘4’ bestaan. Deze heeft alleen als functie het weghalen van de ribbeltjes.
Voordelen: geeft het mooiste effect op de nagels, nagellak blijft mooier en langer op de nagels zitten.
Nadelen: Duurt wat langer dan alleen een gewone vijl gebruiken, niet ieder merk verkoopt buffervijlen.


- Bokkenpootje
Naast de vijl is een bokkenpootje het bekendste op gebied van nagelverzorging. Vrijwel iedereen heeft deze in huis en wordt ook het meeste gebruikt. Er zijn twee soorten bokkenpootjes die het meest voorkomen, namelijk een houten bokkenpootje (ook wel bekend als rosewood stick) en een plastic bokkenpootje. Een bokkenpootje heeft in principe altijd twee kanten, eentje met een punt en eentje met een schuin afgesneden platte kant. Met deze platte kant duw je de nagelriemen naar achteren en met het puntje kan je eventueel vuil halen onder je nageltip. Ook heb je een metalen bokkenpootje, maar deze houd ik even apart.

1) Houten Bokkenpootje (Rosewood Stick)
Deze zal voor de meeste mensen wat minder bekend zijn, omdat hij vooral veel gebruikt wordt tijdens het water marblen, door de fijne scherpe punt die deze heeft. Persoonlijk vind ik een houten bokkenpootje ook niet erg fijn om te gebruiken voor mijn nagels, hij is wat grover en beschadigt de nagels wat sneller. Echter is deze versie wel goedkoper en vaak met meerdere exemplaren verkrijgbaar.
Voordelen: Vaak met meerderen verpakt, handig te gebruiken tijdens water marble en vaak een stuk goedkoper dan de plastic bokkenpootjes.
Nadelen: Beschadigt de nagels sneller, wordt snel vies en is moeilijk schoon te maken.

2) Plastic Bokkenpootje
Plastic Cuticle Pusher
Deze is degene die de meeste mensen denk ik wel kennen. Hij voelt een stuk prettiger aan op de nagels en beschadigt deze ook minder snel. Ook vind ik dat de nagels vaak een stuk schoner eruit zien als ik deze gebruik ten opzichte van een houten bokkenpootje. Ze zijn vaak wel wat duurder.
Voordelen: Voelt prettiger aan, beschadigt de nagels minder en geeft een beter resultaat. Ook zijn deze wat hygiënischer.
Nadelen: Vaak ietsjes duurder dan een houten bokkenpootje.


- Vellentang
Een vellentang is iets minder bekend en lijkt erg een nagelschaartje. Het verschil tussen een nagelschaartje en een vellentang is de punt waarmee geknipt wordt. De naam zegt eigenlijk al wat deze doet, velletjes weg knippen. Zo voorkom je dus ontstekende nagels en een kapotte huid. Erg handig!
Voordelen: voorkomt nagels die gaan ontsteken en een kapotte huid, geeft een verzorgde uitstraling.
Nadelen: Niet overal verkrijgbaar en vaak ook wat prijzig.


- Nagelriemolie of crème
Vrijwel ieder merk heeft het in het assortiment zitten. Een crèmetje of olie de speciaal voor de nagelriemen is. Dit product heeft als functie de nagels lekker te hydrateren en te voeden. Daarnaast gaat het losmaken van de nagelriemen gelijk een stuk makkelijker en zien je nagels er stralend uit door de doorbloeding die gestimuleerd wordt. Ik maak onderscheid tussen de crème en olie.

1) Nagelriemolie
Een olie kent iedereen wel hoe dit aanvoelt. Het is erg vloeibaar en trekt snel in als de huid droog is. Nagelriemoliën zijn in verschillende formaten en substanties verkrijgbaar. Ze variëren van goedkoop naar duur zijn in vrijwel iedere drogisterij verkrijgbaar.
Voordelen: Trekt snel in, overal gemakkelijk te verkrijgen, geeft een gezonde uitstraling, ruikt vaak erg lekker.
Nadelen: door het snelle intrekken heb je soms wat meer nodig als je echt hele droge nagels hebt. Ook gaat het wat lastiger om daarna een bokkenpootje te gebruiken. Deze heeft een wat minder optimaal effect dan een nagelcrème.

2) Nagelriemcrème (of -boter)
Hoewel de nagelriemcrème wat minder bekend is, kennen we allemaal we hoe een dag-/nachtcrème aanvoelt op de huid. Een nagelriemcrème is in feite het zelfde, maar dan specifiek voor je nagels. Je hebt maar een klein beetje nodig en je nagels voelen weer op en top verzorgd aan.
Voordelen: Geven het mooiste resultaat na gebruik, je hebt maar weinig nodig om een goed resultaat te verkrijgen. Gemakkelijk mee te nemen op reis en vaak geurloos of vaak een hele neutrale of prettige geur.
Nadelen: Vaak komt het met een handcrème in één tube losse potjes/tubes zijn lastig verkrijgbaar, niet altijd even goedkoop en niet overal verkrijgbaar.


- Handscrub
Een gezichtsscrub kent iedereen wel, maar een handscrub wellicht niet. Het heeft verder dezelfde functie, namelijk het verwijderen van dode huidcellen en het geven van een zachte huid. Ook stimuleert het de doorbloeding en ziet het er gewoon enorm verzorgt uit. Ook haal je eventuele rookgeuren of andere vieze geurtjes hiermee weg die in je huid zijn getrokken.
Voordelen:  Geeft een mooi verzorgend effect, stimuleert de doorbloeding, haalt vieze geurtjes weg die diep in de huid zitten.
Nadelen: Vaak alleen bij professionele schoonheidssalons verkrijgbaar, niet altijd even goedkoop (behalve als je deze zelf maakt) en wordt vaak vergeten tijdens de handverzorging.


- Handcrème
Een handcrème is hetzelfde als een nagelriemcrème, maar dan voor de hele handen. Deze crème hydrateert de huid enorm en zorgt ervoor dat de huid minder trekkerig aanvoelt.
Voordelen: Geeft de huid een hydraterend en verzorgend gevoel. Gemakkelijk verkrijgbaar en ruikt vaak erg prettig.
Nadelen: Vaak is er zoveel keuze, dat je niet weet wat je moet kiezen.


- Wattenschijfjes
Wattenschijfjes kent iedereen wel en ook zij hebben een multifunctioneel doel. Als eerste zijn ze erg handig met het verwijderen van nagellak(restanten), maar ook fijn tijdens het ontvetten van de nagels
Voordelen: Bij vrijwel ieder drogisterij te koop, vaak ook erg betaalbaar en in redelijke hoeveelheden te koop.
Nadelen: Je bent altijd even bezig met uitzoeken welk merk het makkelijkst en fijnste voor jouw werkt.


- Nagellakremover
Tsja, wat hoef ik hier nog over te zeggen? Nagellakremover verwijdert de nagellak. Je hebt met acetone en zonder acetone.  Ook heb je de nagellakremover met een geurtje, maar deze hebben dezelfde werking als beide removers.

1) Nagellakremover met acetone
Deze variant is wat heftiger en komt het meeste voor in de winkels. Helaas beschadigen je nagels wel sneller en heeft het een wat heftigere geur. Ook zeggen ze dat acetone schadelijk kan zijn voor je gezondheid, maar helpt het wel makkelijker de hardnekkige (glitter)nagellak te verwijderen. Ook beschadigt het de nagels sneller en droogt deze variant de nagels sneller uit.
Voordelen: Vaak goedkoper, gemakkelijker te verkrijgen, verwijdert grove (glitter)nagellak een stuk makkelijker.
Nadelen: Minder goed voor de gezondheid, geeft een heftige geur, beschadigt de nagels vrij snel en droogt ze ook erg snel uit.

2) Nagellakremover zonder acetone
Een wat ‘vriendelijkere’ variant van de nagellakremover is deze zonder acetone. Deze is wat minder schadelijk doordat er geen acetone inzit, maar daardoor werkt hij wat lastiger met hardnekkige nagellak. Ook ruikt deze lak iets prettiger en is het iets beter voor de gezondheid.
Voordelen: Minder heftige geur en minder heftig voor de nagels.
Nadelen: Niet overal is deze variant  van nagellakremover verkrijgbaar.


- Nagelkniptang (enkel voor de voetjes)
Het zal jullie vast wel opgevallen zijn dat ik er geen nagelkniptang of nagelschaartje in gezet heb. Dit heb ik met een reden gedaan, want deze zijn uit den boze voor je nagels. Ze zorgen ervoor dat de kwaliteit van je nagels achteruit gaat. Vooral als je al zwakke nagels van je zelf hebt. Een nagelschaartje (of een gewoon schaartje) kan je ook gebruiken voor het knippen van bijvoorbeeld striping tape. Deze kniptang is dan ook alleen geschikt voor de teennagels. Deze zijn vaak een stuk steviger en hebben echt wel wat lengte om af te mogen knippen. Tenen kunnen wel tegen stootje en dus ook de nagels. Daarnaast voorkom je een halfuur bezig te zijn met het vijlen van de nagels van je tenen.
Voordelen: Verwijdert gemakkelijk en snel wat grotere stukken nagels, hygiënisch in gebruik.
Nadelen: Vaak vrij prijzig, niet overal even gemakkelijk te verkrijgen, als je de nagels niet goed afknipt kan dit eventuele ingroeiende nagels veroorzaken (en dat wil je niet).


Voor nu heb ik het eerste deel van dit artikel gehad, om een ellenlang bericht te voorkomen plaats ik volgende week deel 2 van dit artikel. Mocht er namelijk een onderwerp zijn dat bestaat uit meerdere artikelen, dan zullen de andere delen de weken daarop volgen. Mocht je nog artikelen missen waarvan je vindt dat deze in de musthaves thuishoren, hoor ik dat graag. Vergeet ook niet, dat bij het volgende artikel nog een aantal andere benodigdheden worden besproken!

Bronvermeldingen
1) Afbeelding nagelvijlen: klik hier
2) Afbeelding glasvijl: klik hier
4) Afbeelding gewone vijl: klik hier
5) Afbeelding metalen vijl: klik hier
6) Afbeelding polijstvijl/buffervijl: klik hier
7) Afbeelding bokkenpootje: klik hier
8) Afbeelding rosewood stick: klik hier
9) Afbeelding plastic bokkenpootje: klik hier
10) Afbeelding vellentang: klik hier
11) Afbeelding nagelriemverzorging: klik hier
12) Afbeelding nagelriemcrème: klik hier
13) Afbeelding nagelriemolie: klik hier
14) Afbeelding handsccrub: klik hier
15) Afbeelding handcrème: klik hier
16) Afbeelding wattenschijfjes: klik hier
17) Afbeelding nagellakremover: klik hier
18) Afbeelding nagellakremover met acetone: klik hier
19) Afbeelding nagellakremover zonder actone: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten